T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / TOROSLAR - Mersin Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümünde, başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle andık.

Okulumuz toplantı salonunda yapılan "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programında" Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardında Öğretmenimiz Handan KUŞVURAN günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Öğrencilerimizin şiirler okuduğu programda video gösterimi yapıldı.

Mrt

Vatan ve millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzel ifadesi olan İstiklal Marşımızın kabulünün 102. yılını kutlarken İstiklal Marşımızı bize armağan eden Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u da saygıyla andık.

Okulumuzda yapılan "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Günü Programında", Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Özel Eğitim Öğretmenimiz Murat ÇELİK günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.  Öğrencilerimizin şiirler okuduğu programda video gösterimi yapıldı.

Ock

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından öğretmenlerimize yönelik "Siber Zorbalık " konulu seminer çalışması yapıldı. Seminer çalışmasında "siber zorbalığın ne olduğu, nedenleri, yaygınlığı, etkileri ve çocuklarıın siber zorbalıktan nasıl korunacağı" üzerinde duruldu.

Ock

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından velilerimize yönelik "Siber Zorbalık" konulu seminer çalışması yapıldı. Seminer çalışmasında "siber zorbalığın ne olduğu, nedenleri, yaygınlığı, etkileri ve çocukların siber zorbalıktan nasıl korunacağı" üzerinde duruldu.

Ock

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından velilerimize yönelik "İletişim Becerileri" konulu seminer çalışması yapıldı. İletişim, empati, benmerkezci tutumlar, iletişim engelleri ve empati üzerinde durulan seminerde çeşitli etkinlikler yapıldı.

Ock

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından öğretmenlerimize yönelik "İletişim Becerileri" konulu seminer çalışması yapıldı. İletişim, empati, benmerkezci tutumlar, iletişim engelleri ve empati üzerinde durulan seminerde çeşitli etkinlikler yapıldı.

Ara

Rehber Öğretmenlerimiz farklı sınıflarda, öğrencilerimize yönelik " Akran Zorbalığı" konulu sınıf etkinlikleri yaptılar.

Ara

Rehberlik Servisimiz tarafından velilerimize yönelik " Akran Zorbalığı" konulu seminer çalışması yapıldı. Seminerde; Akran zorbalığının ne olduğu; yaygınlığı, nerelerde görüldüğü, türleri, neden olabilecek risk faktörleri ve sonuçları üzerinde duruldu.

Ara

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından velilerimize yönelik "Bilinçli Teknoloji Kullanımı" seminer çalışması yapıldı.

Ara

"Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı" kapsamında Okul Hemşiremiz ( İlk Yardım Eğitmeni) tarafından personellerimize, velilerimize ve öğrencilerimize farkındalık eğitimi verildi.

Ara

Okulumuzda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programı yapıldı. Öğrencilerimiz şiirler okuyup dans gösterileri yaptığı programda öğretmenlerimiz türküler söylediler.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Büyükşehir Belediyesinin birlikte yaptığı Toroslar Çankaya İş Eğitimi Okulundaki programa okulumuzda katıldı. Öğrencilerimiz programda halk oyunları gösterisi yapıldı.

Kas

Okulumuzda 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı gerçekleştirdik.

Kas

Okulumuz Öğretmeni Zeki TOPAL Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Merhum öğretmenimize Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileriz.

Kas

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84. yılı münasebetiyle okulumuzda "Atatürk'ü Anma Günü" programı gerçekleştirildi. Programda öğrencilerimiz " 10 Kasım" konulu şiirler okudular. Slayt gösterilerinin de yapıldığı programda öğretmenlerimiz tarafından "Atatürk'ün sevdiği şarkılar" söylendi.